Sugeng teka nang Wikipedia,
ensiklopedia bebas sing teyeng disunting nang sapa baen.
Sekiye wis ana 13.317 artikel sing ditulis nganggo basa Banyumasan.
Agama
Budaya
Geografi
Matematika
Astronomi
Indonesia
Banyumasan
Seni
Tokoh
Informasi

Mangga manjing ...

Mangga nglengkapi Wikipédia Basa Banyumasan, sedulur kabéh olih nambah, ngobah, nyisipna mbuh tulisan utawa gambar, sing penting apa baén sing dimuat kuwe ora nyalaih aturan pemeréntah, agama, tata krama lan liya-liyané, artiné sing pantes-pantes utawa wajar tur cocok karo ketentuan Wikipedia. Mangga uga deleng halaman takon (FAQ) sing cokan dadi pitakonan, uga halaman bantuan (hélp) kanggo nggolét bantuan nyunting nang Wikipedia Banyumasan kiyé. Kanggo njajal mangga njajal nyunting nang Kothak Njajal! Isi Wikipedia kuwé debawah naungan Lisénsi Dokuméntasi Bébas GNU, dadi aturané bébas ning sing manut aturan umum karo bertanggungjawab. Deleng uga aturan-aturan Hak Cipta sing ngatur bab latar belakang hak cipta, sumber terbuka karo isi bébas.
Mangga kakang-kakang, mbekayu-mbekayu ...

Nulis/Ngisi artikel
Sugeng maca - Aturan - Hak Cipta - Nggawe halaman anyar - Nyunting kaca/halaman/artikel - Nerjemahna artikel - Panduan tata artikel - Tata basa/ejaan - Artikel sing dejaluk - Daftar artikel dasar/wajib

Bab Wikipedia
Wikipedia - Wikimedhia - Pengumuman - Dopokan/Warung kopi - Anggota - Pangurus - Milis - Kliping (Wikipedia nang Médhia Massa) - Mangga de-etung cacaeh suntingan Rika! - Sumbangan dana

Artikel pilihan

Mesjid Agung Purbalingga digawe taun 1853 M utawa 1269 H nang ulama setempat sing jenenge KH Abdullah Ibrahim. Pas agi direnovasi taun 2002, mesjid iki digawe karo perpaduan antara arsitektur Jawa lan Wetan Tengah. Lan dideleng sedela kaya kemutan maring mesjid sing ana nang Madinah.

Pembangunan dilakokna nang duwur lemah luase 5.500 meter persegi. Siki mesjid iku ngalami renovasi nganti lima wektu. Nang taun 1918, 1960, 1970, 1980-1985 lan terakhir nang taun 2002-2004. Dana sing dialokasikna nang rehab taun 2002 nganti 2 miliar rupiah. (Selengkape...)

Rika Weruh Ora...

Lambang perdamaian
  • "... nék situs web pertama yakuwe http://info.cern.ch sing digawe nang Tim Berners-Lee?"
  • "... nék lambang perdamaian diciptakna dong taun 1958 nggo dadi lambang perlucutan senjata nuklir lan lambang kuwe asale sekang gabungan loro tanda semafor nggo aksara "N" lan "D" sing artine "nuclear disarmament" utawa perlucutan senjata nuklir?"
  • "... nék raja sing paling suwe berkuasa nang sejarah yakuwe Pepi II, sing mrentah Mesir suwene 90 taun sekang 2566 gutul 2476 SM?"
  • "... nék seliyane digunakna nggo rempah pengharum masakan nang sejumlah negeri nang Asia Tenggara, godhong salam (Syzygium polyanthum) uga digunakna nggo obat sakit perut?"
Prastawa énggal
  • Whitney Houston, penyanyi dan aktris asal Amerika Serikat meninggal dunia pada usia 48 tahun.
  • Mohammed Waheed Hassan diambil sumpahnya sebagai Presiden Maladewa setelah Mohamed Nasheed mundur dari jabatannya.
  • HIM Damsyik, penari dan aktor Indonesia, meninggal dunia pada usia 82 tahun.
  • Lebih dari 70 orang tewas dalam kerusuhan pada pertandingan sepak bola di Port Said, Mesir.
  • Ade Namnung, pelawak Indonesia, meninggal dunia pada usia 34 tahun.
  • Departemen Kehakiman Amerika Serikat menutup situs berbagi berkas Megaupload karena melakukan pelanggaran hak cipta.
  • Dina kiye nang sejarah (12 Maret)

    Cithakan:Dina Kiye Nang Sejarah/Maret

    Wikipedia basa liyane

    Wikipedia basa Banyumasan dimulai taun 2006 lan sekiye uwis nduweni 13.317 artikel. Wikipedia uga disediakna nganggo pirang-pirang basa nang donya, neng antarane yakuwe:

    Proyek Wikimedia liyane

    Wikipedia basa Banyumasan kiye disediakna gratisan nang Wikimedia Foundation, salah siji organisasi nirlaba, sing uga ngoperasikna pirang-pirang proyek multibasa liyane:

    Commons
    Berkas multimedhia bébas
    Wiktionary
    Bausastra Banyumasan
    Wikibooks
    Buku teks karo manual bebas
    Wikisource
    Dhokumèn sumber bébas
    Wikiquote
    Kumpulan kutipan
    Wikinews
    Berita
    Wikiversity
    Materi belajar
    Wikispecies
    Perkara spesies
    Meta-Wiki
    Ko'ordinasi proyèk-proyèk Wikimedhia
    Wikimedia Foundation
    Humas
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.