꧋ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧈ꦧꦲꦸꦮꦂꦤꦧꦺꦧꦱ꧀ꦧꦱꦗꦮ꧉
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 54.905
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?


Artikel pinilih Wikipédia iku apa?

Pernahé Trowulan (punjering Majapait)

Perang Paregreg (Jawa Kuna: parĕgrĕg) iku perang sadulur ing Majapait sing kadadeané ing taun 1404-1406. Perang iki minangka perang rebutan panerus kaprabon antarané praja kulon sing dipandhégani Wikramawardhana, karo praja wétan sing dipandhégani Bhré Wirabhumi. Perang iki njalari pepeteng (bencana), krisis, éwuhing praja, kakurasé bandha, lan marlesuning praja, sing dinuga nyebabaké susuté prabawaning Majapait ing taun-taun candhaké. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi sing kena dibesut, disalin, lan didum kanthi bébas déning sapa waé. Ing Wikipédia Jawa, tekan saiki ana wong 36.015 sing tau njajal awèh kawruh nganti dumadi 54.905 artikel ing basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa waé sing kepéngin awèh kawruh, kalebu panjenengan. Ayo padha mèlua pakumpulan Wikipédia sing mbudidaya mbébasaké kawruh!


Gambar pinilih Dina iki kala kawuri


Gunung Semèru katon saka sawijining désa ing Pasuruhan. Litografé gambar iki diripta déning J.C. Grieve, adhedhasar lukisané Abraham Salm, sing dibabar ing Amsterdam taun 1872. Saiki litograf iku minangka salah siji kolèksi KITLV.

[[Image:|170px|Nabi Muhammad]]
  • 2012 Kajuwaran bal-balan Piala Eropah UEFA Euro 2012 (8 Juni - 1 Juli 2012) resmi dipunbikak ing Warszawa, Polandia mawi tetandhingan antawis Polandia lawan Yunani mawi kasil 1-1. Lajeng dalunipun Rusia mimpang 4-1 saking Céko ing Wroclaw. Kajuwaran taun punika dipunwontenaken ing kalih negari: Polandia saha Ukraina. Cacahipun tim ingkang tumut wonten 16.

    Wiyosan


  • Proyèk liyané
    Commons
    Panyimpenan barkas bébas
    MediaWiki
    Pangembangan piranti alus wiki
    Meta-Wiki
    Pangendhalèn proyèk Wikimédia
    Wikipustaka
    Pustaka lan gagaran bébas
    Wikidata
    Panyimpenan data bébas
    Wikiwarta
    Warta bébas
    Wikicuplik
    Kumpulan cuplikan
    Wikisumber
    Kapustakan bébas
    Wikispésies
    Babagan spésies
    Wikiversitas
    Abahan lan kagiyatan sinau bébas
    Wikiwisata
    Panuntun wisata bébas
    Wikisastra
    Bausastra lan dasanama
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.