Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna mardika basa Jawa

Gunggung artikel: 57.875


Artikel pethingan Wikipédia iku apa?
Topèng Emas Nayan, salah siji kolèksi Musiyum Sanabudaya kang ilang kacolong.
Colong-jupuk kolèksi Musiyum Sanabudaya iku kasus colong-jupuk puluhan barang cagar budaya ing Musiyum Sanabudaya, Ngayogyakarta nalika 11 Agustus 2010. Kolèksi kang ilang cacah 87 iji (banjur ingambalan anggoné ngétung dadi 75 iji), racaké wujud tinggalaning Mataram Kuna lan Majapait kang bahané saka emas, sarta sawatara kolèksi kang bahan prunggu lan pérak. Salah siji barang kang kacolong iku Topèng Emas Nayan, mahakarya topèng emas wutuh siji-sijiné kang diduwèni musiyum ing Indonésia. Kasus colong-jupuk kolèksi Musiyum Sanabudaya ora rampung sapréné lan barang-barang kang cinolong dinuga wis kaadol ing pasar peteng internasiyonal. Lelakon iki kaaran colong-jupuk kolèksi musiyum kang gedhé dhéwé ing sauruting sajarah Indonésia. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi kang kena dibesut, diturun, lan didum sapa baé kanthi mardika. Ing Wikipédia Jawa, nganti saiki ana wong 45.022 kang tau njajal awèh kawruh nganti karipta 57.875 artikel ing basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa baé kang kapéngin awèh kawruh, kalebu panjenengan. Ayo padha mèlu paguyuban Wikipédia kang mbudidaya ngamardika kawruh!


Gambar pethingan Dina iki kala kawuri


Peta bagéyan tengah Pulo Jawa ing taun 1724.


Proyèk liya
Commons
Panyimpenan barkas mardika
MédiaWiki
Pangembangan piranti alus wiki
Méta-Wiki
Pangendhalèn proyèk Wikimédia
Wikipustaka
Pustaka lan gagaran mardika
Wikidhata
Panyimpenan dhata mardika
Wikiwarta
Warta mardika
Wikicuplik
Kumpulan cuplikan
Wikisumber
Kapustakan mardika
Wikispésies
Babagan spésies
Wikiversitas
Abahan lan kagiyatan sinau mardika
Wikiwisata
Panuntun wisata mardika
Wikisastra
Bausastra lan dasanama
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.