Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna mardika basa Jawa

Gunggung artikel: 57.138


Artikel pethingan Wikipédia iku apa?

Franz Kafka iku salah siji panulis basa Jerman kang wigati. Kafka lair ing siji kulawarga Yahudi kelas manengah ing Praha, Austria-Hongaria (saiki ing Céko). Karya-karya wigatiné kalebu Die Verwandlung ("Owah-owahan" 1915), Der Process ("Prosès Pangadilan" 1925) lan Das Schloss ("Kastil" 1926). Nalika dhèwèké urip, kang ndunungi Praha akèhé nuturaké basa Céko, nanging uga ana kang ndunungi kang nuturaké basa Jerman. Pamilahan antarané kang ndunungi kang nuturaké basa Céko saka kang ndunungi kang nuturaké basa Jerman iku kadadèn, jalaran rong golongan iki padha-padha ndhedhesaké jatidhiri nasionalé dhéwé-dhéwé. Komunitas Yahudi kerepé posisiné ana antarané komunitas Céko lan komunitas panutur basa Jerman. Prakara iki temtuné ngakibataké Wong Yahudi lan mligi Kafka dadi kerep mikiraké posisi awaké dhéwé. Kafka dhéwé bisa baud nuturaké basa Jerman lan basa Céko, nanging basa Jerman dianggep basa ibuné. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi kang kena dibesut, diturun, lan didum sapa baé kanthi mardika. Ing Wikipédia Jawa, nganti saiki ana wong 42.359 kang tau njajal awèh kawruh nganti karipta 57.138 artikel ing basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa baé kang kapéngin awèh kawruh, kalebu panjenengan. Ayo padha mèlu paguyuban Wikipédia kang mbudidaya ngamardika kawruh!


Gambar pethingan Dina iki kala kawuri


Pérangan jeroné setasiyun Vitebski ing St. Petersburg, Rulsan


Proyèk liya
Commons
Panyimpenan barkas mardika
MediaWiki
Pangembangan piranti alus wiki
Meta-Wiki
Pangendhalèn proyèk Wikimédia
Wikipustaka
Pustaka lan gagaran mardika
Wikidata
Panyimpenan data mardika
Wikiwarta
Warta mardika
Wikicuplik
Kumpulan cuplikan
Wikisumber
Kapustakan mardika
Wikispésies
Babagan spésies
Wikiversitas
Abahan lan kagiyatan sinau mardika
Wikiwisata
Panuntun wisata mardika
Wikisastra
Bausastra lan dasanama
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.