꧋ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧈ꦧꦲꦸꦮꦂꦤꦧꦺꦧꦱ꧀ꦧꦱꦗꦮ꧉
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 55.441
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?


Artikel pethingan Wikipédia iku apa?

Bordeaux inggih punika salah satunggalipun kitha ingkang wonten ing Prancis. Bordeaux dipunsebat kitha plabuhan ingkang mapan ing kidul-kilèn Prancis. Bordeaux punika kutha krajanipun wewengkon administratif Aquitaine, lan mlebet Dhépartemèn Gironde. Kitha Bordeaux dados kitha paling ageng urutan kaping gangsal ing Prancis, sasampunipun Paris, Lyon, Marseille lan Lille. Taun 2007 Kitha Bordeaux dipunresmékaken minangka situs warisan donya UNESCO. Bordeaux misuwur minangka Kitha Anggur. Bordeaux sampun mrodhuksi anggur awit abad angka 8. Kitha punika dados panyelenggara adicara pamèran indhustri anggur Vinexpo. Bordeaux ugi dados kitha kanggé panalitén babagan militèr.

Bordeaux kalebet punjering sajarah nagara Prancis ingkang gadhah manéka warni wangunan kanthi arsitèktur ingkang saé, dipundamel ing jaman kapengker, ingkang ngantos kawitanipun abad kalih dasa taksih dipunjagi. Sasampunipun wangunan Kitha Paris, wangunan ing Kitha Bordeaux punika wangunan ingkang dipunreksa déning pamaréntah Prancis. Bordeaux dipunakeni gadhah jasa minangka punjering sajarah Prancis awit abad kalih welas. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi kang kena dibesut, diturun, lan didum sapa baé kanthi mardika. Ing Wikipédia Jawa, nganti saiki ana wong 39.524 kang tau njajal awèh kawruh nganti karipta 55.441 artikel ing basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa baé kang kapéngin awèh kawruh, kalebu panjenengan. Ayo padha mèlu paguyuban Wikipédia kang mbudidaya ngamardika kawruh!


Gambar pethingan Dina iki kala kawuri


Sesawangan ing Conques, Aveyron, Prancis rikala surup

  • 1886 - Sawetawis 400.000 buruh wonten ing Amerika Serikat demonstrasi ageng-agengan.
  • 1890 - Dinten Buruh ingkang sapindah dipun pèngeti déning buruh-buruh ing sawetawis negari.
  • 1941 - Citizen Kane, salah satunggaling film ingkang dipun anggep paling saé salaminipun, wiwit dipun puter.
  • 1969 - Pasukan panerjun payung Indonesia mandhap ing pagènanipun tiyang-tiyang mbaléla ing Irian Kulon kanggé mardikakaken pangènan punika,

Proyèk liya
Commons
Panyimpenan barkas bébas
MediaWiki
Pangembangan piranti alus wiki
Meta-Wiki
Pangendhalèn proyèk Wikimédia
Wikipustaka
Pustaka lan gagaran bébas
Wikidata
Panyimpenan data bébas
Wikiwarta
Warta bébas
Wikicuplik
Kumpulan cuplikan
Wikisumber
Kapustakan bébas
Wikispésies
Babagan spésies
Wikiversitas
Abahan lan kagiyatan sinau bébas
Wikiwisata
Panuntun wisata bébas
Wikisastra
Bausastra lan dasanama
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.