Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna mardika basa Jawa

Gunggung artikel: 58.258


Artikel pethingan Wikipédia iku apa?
Pambantéan tahanan Tionghoa.
Gègèr Pacinan ya iku pogram kanggo wong katurunan Cina ing kutha palabuhan Batavia, Indhiya Nèderlan (saiki Jakarta). Panindhesan ing kutha saka 9 Oktober 1740 nganti 22 Oktober; manéka warna paprangan cilik-cilik nganti tekan sasi Novèmber 1740. Kabingungan masarakat Tionghoa iku amarga réprèsi pamaréntah lan kurangé asil makarya akibat saka mudhuné rega gula rikala semana. Kanggo nanggepi kabingungan iku, ana ing patemon Dhéwan Hindhia (Raad van Indië), badan pemimpin Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC), Gubernur-Jendral Adriaan Valckenier mbiwara yèn ontran-ontran apa waé bisa diwales karo kakerasan uga patèn-patènan. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi kang kena dibesut, diturun, lan didum sapa baé kanthi mardika. Ing Wikipédia Jawa, nganti saiki ana wong 45.301 kang tau njajal awèh kawruh nganti karipta 58.258 artikel ing basa Jawa.


Gambar pethingan Dina iki kala kawuri


Kethèk emas kang mangan pring ing Taman Nasional Volcans, Rwanda.

  • 1997 - Dina Kemis Kliwon, Ketua Umum Dewan Pimpinan Pusat Partai Golongan Karya Harmoko, kapilih dadi ketua DPR/MPR mangsa periode taun 1997 – 2002. Déné sing kepilih dadi wakil-wakilé yaiku Abdul Gafur (Fraksi Persatuan Pembangunan), Syarwan Hamid (Fraksi ABRI), Ismail Hasan Metareum (Fraksi Persatuan Pembangunan) lan Fatimah Achmad (Fraksi PDI). Ing MPR, pimpinan DPR sing uga dadi pimpinan MPR mau isih katambahan Wakil Ketua Fraksi Utusan Daérah yaiku Poedjono Pranyoto.

Proyèk liya
Commons
Panyimpenan barkas mardika
MédiaWiki
Pangembangan piranti alus wiki
Méta-Wiki
Pangendhalèn proyèk Wikimédia
Wikipustaka
Pustaka lan gagaran mardika
Wikidhata
Panyimpenan dhata mardika
Wikiwarta
Warta mardika
Wikicuplik
Kumpulan cuplikan
Wikisumber
Kapustakan mardika
Wikispésies
Babagan spésies
Wikiversitas
Abahan lan kagiyatan sinau mardika
Wikiwisata
Panuntun wisata mardika
Wikisastra
Bausastra lan dasanama
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.