Tervetuloa Wikipediaan, vapaaseen tietosanakirjaan.

Suomenkielisessä Wikipediassa on tällä hetkellä 475 855 artikkelia.

HakuAjankohtaistaSelaa luokittainLuo artikkeli

Suositellut • Hyvät • Lupaavat artikkelit • Uudet sivut

 
Tervetuloa Wikipediaan ja tietoja Wikipediasta

UKK • Artikkelin luominen • Keskustelu • Neuvonta

 

Suositeltu artikkeli

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (lyhennettynä MGS3, jap. メタルギアソリッド3 スネーク・イーター, Metaru Gia Soriddo 3 Sunēku Ītā) on hiiviskelypeli, jonka on ohjannut Hideo Kojima. Snake Eaterin kehitti Kojima Productions ja julkaisi Konami vuosina 2004 ja 2005 PlayStation 2:lle. Sekä pelaajat että kriitikot ottivat pelin hyvin vastaan. Peli on myynyt noin neljä miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Peli on kronologisesti ensimmäinen osa Metal Gear -pelisarjassa, ja sen suora jatko-osa on Metal Gear Solid: Portable Ops. Pelin kylmän sodan aikaiseen Neuvostoliittoon sijoittuva tarina seuraa FOX-yksikön agentin Naked Snaken edesottamuksia hänen yrittäessään pelastaa asesuunnittelijaa ja tuhota kokeellista ja uudenaikaista asetta. Sarjan aikaisempien osien sijoittuessa suurimmaksi osaksi nykyaikaisiin rakennuksiin Snake Eaterissa pelialueena toimii neuvostoliittolainen viidakko. Vaikka asetelma on muuttunut, pelin pääpaino on pysynyt edelleen hiiviskelyssä ja erilaisille alueille soluttautumisessa. Snake Eaterin tarina kerrotaan lukuisten välinäytösten ja radiokeskustelujen avulla.

Lisää suositeltuja, hyviä ja lupaavia artikkeleita

Miten voit auttaa

Wikipedia tarvitsee apuasi! Punainen linkki tarkoittaa, että aiheesta ei vielä ole artikkelia. Voit auttaa kirjoittamalla puuttuvista aiheista.

Kavaltajan loppu(?) · valtionvaakuna(?) · Huumeiden vastainen sota (Yhdysvallat)(?) · Greenock Morton FC(?) · Viipurin punakaarti · Roland D-50(?) · etujärjestö · Penny Johnson Jerald(?) · Hallituskatu (Helsinki) · Suomen Uutisviikko(?) · Bundeskanzleramt (Berliini)(?) · Tietokoneenkorjauskurssi(?) · Katalonian lippu · Eulerin kulmat(?) · Kalle Järvilehto(?) · Vampire: The Masquerade – Bloodlines(?)

Viikon kilpailun aiheena on tällä viikolla Tarkkuuslajit ja pöytäpelit.
Lisää artikkelitoiveita · Osallistu Wikiprojekteihin · Paranna sivuja
Osallistu artikkeleiden vertaisarviointiin · Laajenna tynkiä

Äskettäin kuolleita

Syd Mead (1933–2019) oli yhdysvaltalainen teollinen muotoilija ja konseptitaiteilija, joka tunnettiin parhaiten elokuviin Blade Runner, Aliens ja Tron tekemistään futuristisista visuaalisista suunnitelmista.

Katso myös:
 

Uutisissa

Valtimon vaakuna
Vuosi 2020Wikiuutiset – Lisää uutisia

1. tammikuuta

Uudenvuodenpäivä, kansallinen vapaapäivä useissa maissa
Virallinen kaavakuva euron merkin piirtämisestä.

Tiesitkö, että...

Anna Mae Hays
Lisää nippelitietoa

Wikipedian sisarhankkeet

Wikipediaa ylläpitää voittoa tavoittelematon Wikimedia Foundation, joka ylläpitää muitakin monikielisiä vapaan sisällön hankkeita:

Commons
Yhteisiä mediatiedostoja
Hautomo
Uusien projektien hautomo
MediaWiki
Wiki-ohjelmiston kehitys
Meta-Wiki
Wikimedian hankkeiden koordinaatio
Wikiaineisto
Vapaiden tekstien arkisto
Wikidata
Vapaa tietopankki
Wikikirjasto
Vapaita oppikirjoja ja oppaita
Wikimatkat
Matkaopas
Wikiopisto
Vapaa oppimisen verkkoyhteisö
Wikisanakirja
Sanakirjoja
Wikisitaatit
Sitaattikokoelmia
Wikispecies
Lajien luettelo
Wikiuutiset
Uutispalvelu

Wikipedia muilla kielillä

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.