Уикипедия става на 20 години!

014

Дни до Уикипедия на 20

Какво ново

Можете да следите в Уикипедия развитието на пандемията от коронавирус в България и по света. Не забравяйте – Уикипедия се пише от хора като Вас! Времето, което сте принудени да прекарате вкъщи, може да е чудесна възможност и самите Вие да дадете своя принос за благородната кауза на енциклопедията – свободно и надеждно познание за всеки един човек на планетата!
» Категория:Пандемия от COVID-19
» Категория:Епидемиология
» Категория:Вирусология

Статия на седмицата

Шаблон:Избрана статия 53 2020

Още избрани статии

Знаете ли

Архив

Картинка на деня

На 1 януари през…


Стани редактор на Уикипедия

Уикипедия е свободна енциклопедия, която всеки може да редактира, развива и обогатява. Ако не знаете откъде да започнете, препоръчваме ви да прочетете помощната страница.

Ако не сте сигурни как да започнете нова статия – опитайте помощта на нашия Вълшебник!

Текущи съобщения/ Информация

 Идеи за нови статии за хора, родени на 1 януари: Али ар-Риза (шиитски имам), Ищван Бочкаи (княз на Трансилвания) [редакт., архив]
 Идеи за превод на статии: Милена Атанасова (българска дизайнерка)
 Микромъничета: Джунейт Али, Алиша Спинет, Аматьорска втора дивизия, Аматьорска първа дивизия, Внук, Джазов фестивал в Кастрийс, Регионална аматьорска лига, Супер аматьорска лига, Супер аматьорски лиги (всички) / Инкубатор (помощ, проверка, списък)
 Обсъждания: Критерии за значимост на учени, университетски преподаватели и други лица от академичната област (Текущо обсъждане)
 Гласувания: Гласуване за предоставяне на бот флаг на Kerberizer (беседа - приноси) в Уикиизточник (до 6 януари 2021 г., 15:00 часа UTC)

Награди

Специална награда на БГ Сайт 2009 за Уикипедия на български език за принос в българското уеб пространство. Отличителен знак „Приятел на архивите 2016“ от Държавна агенция „Архиви“ за Уикипедия на български език
„за принос в популяризирането на архивни документи за личности и събития от българската история и ползотворно сътрудничество с архивите.

Сродни проекти

Уикицитат
Цитати, афоризми, крилати фрази
Уикиречник
Многоезичен речник
Уикикниги
Книги, учебници и ръководства
Уикиданни
Свободна база знания
Общомедия
Свободно хранилище
Уикиизточник
Свободни източници
  Уикивидове
Регистър на видовете
   Метауики
Съгласуване на проектите
Сродните на Уикипедия проекти се поддържат от Фондация Уикимедия.
If you don't speak Bulgarian, please visit our embassy.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.