16 noiembrie 2017 Slobozia, RomâniaPOZITIE MARTURISITOARE a PS Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor: "Suntem intr-o perioada cand Dumnezeu ne cerne! Si ne cerne printr-o sita foarte deasa!" - extras dintr-un cuvant rostit si inregistrat, in aceste zile, in Slobozia (11 noiembrie 2017).

"Cinstim astazi patru marturisitori ai lui Hristos, patru martiri ai credintei crestine, patru faclii luminoase: Mina, Victor, Vichentie si pe Sfanta Mucenita Stefanida - faclii luminoase, exemplu si model pentru noi, cei de astazi" - si-a inceput cuvantul sau, rostit in fata multimii de credinicosi prezente in Biserica cu hramul Sfantul Mina din Slobozia, PS Vincentiu.

Ziua a fost una de mare sarbatoare, intrucat Sfantul Vichentie este si sfantul ocrotitor al carui nume este purtat de Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcop al Sloboziei si Calarasilor (derivat din Vichentie - Vincentiu)

Poziție mărturisitoare a PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor

În predica rostită cu această ocazie - cel ce a fost întampinat, înca de la intrarea sa în biserică, de numeroase buchete de flori, pregătite spre a-i fi oferite de către credincioșii dornici să își felicite pastorul, ierarhul care păstoreste întinsa regiune a Bărăganului, grânar al României, a vorbit despre încercările prin care în prezent sunt nevoiți să treacă credincioșii crestin-ortodocși, dar mai ales despre mărturisirea lui Hristos, la care aceștia sunt chemați. Pe un ton ferm, astfel, PS Vincențiu a avertizat:

PS Vincentiu: Sa fim marturisitori!

Continuând să se adreseze celor prezenți în mica bisericuță-paraclis eparhial, aparținând Sfintei Mânăstiri închinate Sfântului Mare Mucenic Mina, care l-au înconjurat cu drag, PS Vincențiu a explicat:   

"Iată de ce ni se cere nouă să fim mărturisitori...Ni se cere, nouă, sa-L lăudăm, prin fapte și prin cuvintele noastre, pe Cel Care este Calea, Adevarul și Viața pentru noi. Ni se cere să-L lăudăm pe Cel Care este Calea, Adevarul și Viața pentru cei care se mântuiesc; pentru cei care sunt chemați la mântuire și la bucuria pe care mântuirea o aduce sufletelor și trupurilor noastre".".

Aflat la zi onomastica, încununată de oficierea Sfintei Liturghii în micul paraclis eparhial, PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a transmis binecuvântarea sa arhierească, în încheierea cuvântului său, tuturor celor care au ascultat cuvântarea rostită cu prilejul acestui nou hram.

Referințe


Lectură suplimentară

This article is issued from Wikinews. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.