21 juni 2019 

Bij Byron Bay, aan de oostkust van Australië, is het zoeken naar de 18-jarige Belgische backpacker Théo Hayez, die sinds drie weken wordt vermist, voorlopig gestaakt. Onduidelijk is nog of de speurtocht na het weekend wordt hervat.

Théo Hayez werd voor het laatst gezien toen hij in de avond van 31 mei een bar verliet. Iets na middernacht was hij nog actief op sociale media. Hij keerde daarna niet meer terug in het WakeUp!-hostel in Belongil Beach, waar hij verbleef en drie dagen later had moeten uitchecken. Op 6 juni werd er alarm geslagen. Het hostel krijgt de wind van voren omdat het alarm slaan pas zo laat gebeurde.

Er is met onder meer speurhonden, drones en duikers naar Théo gezocht bij de kliffen waar het kuststadje Byron Bay aan ligt. Ook is er gefocust op de vuurtoren, omdat daar voor het laatst een signaal van Théo's mobiele telefoon is ontvangen. Een van de mogelijke scenario's waar de politie rekening mee houdt is dat de backpacker is verdronken toen hij besloot om 's nachts nog even te gaan zwemmen.

Bronnen


Wil je deze pagina delen?  |

Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?
This article is issued from Wikinews. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.