9 juli 2019 

De oprichting van de Afrikaanse vrijhandelszone, (African Continental Free Trade Area (en) ofwel AfCFTA), is sinds afgelopen zondag een feit. Ook Nigeria en Benin hebben het akkoord hierover nu getekend. De top hierover vond plaats in Niamey, de hoofdstad van Niger. De Nigerese president Mahamadou Issoufou benadrukte dat Nigeria de belangrijkste economie van heel Afrika is, en daarmee van essentieel belang om de AfCFTA levensvatbaar te maken.

Daarmee hebben 54 van de 55 Afrikaanse landen het akkoord nu getekend. Eritrea is de enige uitzondering hierop, omdat dit land momenteel nog in oorlog is met buurland Ethiopië. Verwacht wordt echter dat Eritrea op den duur ook zal toetreden.

De AfCFTA is een initiatief van de Afrikaanse Unie, bedoeld om de internationale handel binnen het gehele continent te vereenvoudigen en te versterken. Het is ook meteen de grootste vrijhandelszone ter wereld. Bij elkaar wonen er ruim 1,25 miljard mensen binnen het gebied van AfCFTA.

Bronnen


Wil je deze pagina delen?  |

Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?
This article is issued from Wikinews. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.