Donald Trump va assumir com el nou president dels Estats Units

Estats Units


Altres històries sobre els Estats Units


...Més articles ací
Localització dels Estats Units

Per escriure, editar, començar o visualitzar altres articles sobre el Estats Units, vegeu el Portal dels Estats Units
[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]

21 de gener del 2017

Donald Trump
Imatge: Stemoc / Wikimedia Commons.

Aquest divendres, Donald Trump va assumir formalment com el 45° President dels Estats Units en una cerimònia des de l'capitoli a Washington D.C.

La cerimònia va comptar amb la presència de diversos expresidents del país nord-americà com Jimmy Carter, George Bush i Bill Clinton; a més, també va assistir l'excandidata Hillary Clinton.

Donald Trump amb la seva dona Melania Trump van ser calorosament rebuts pel president sortint Barack Obama i la primera dama Michelle Obama a la catifa vermella del capitoli. A les 12:00 hora local (17:00 GMT), el jutge John G. Roberts va ser l'encarregat de jurar com a nou President dels Estats Units a Donald Trump juntament amb el Vicepresident Mike Pence davant la bíblia d'Abraham Lincoln (com és tradicional) i la seva pròpia bíblia que la seva mare li havia regalat.

Després d'assumir, Donald Trump va realitzar el seu primer discurs com a president dels Estats Units, alguna de les seves paraules van ser:

«Avui no només vam transferir el poder, sinó que li lliurem el poder a vostès, a la gent. Els oblidats ja no ho seguiran sent, tots els estan escoltant. Aquest dia serà recordat com el dia en què el poble es va convertir en governant novament. Ningú em deté ara».

Poc abans que Barack Obama ingressarà per sortís per última vegada de l'Oficina Oval a la seu presidencial, va deixar una carta sobre l'escriptori on s'han assegut tots els presidents des del Segle XIX.

Fonts

CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL:
«Donald Trump asumió como el nuevo Presidente de los EE.UU.» (castellà) en la seva versió del 529306.

Consulteu l'historial de la pàgina original per conèixer la llista d'autors.

avant Notícies d'ahir Notícies d'octubre Escriviu un article
Hotmail
This article is issued from Wikinews. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.