Vitviteja/Mitrush Kuteli

< Vitviteja
Mitrush Kuteli \ Dhimitër Pasko \ Izedin Jashar Kutrulia \ Dr Pas
Jeta dhe Vepra
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Testamenti

Për Dhimitërin, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.mitrushkuteli.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1907

  • Në Pogradecë lind Dhimitër Pasko.[1]

1947

  • Dh.P. kthehet në atdhe, ku u mor fillimisht, me ekonomi. Shkroi dhe botoi me pseudonime si Mitush Kuteli, Izedin Jashar Kutulia e ndonjëherë edhe me emrin e vërte Dhimitër Pasko.[1]

1938

  • Del Net shqiptare.[1]

1958

  • Del Pyll i gështenjave.[1]

1965

  • Del Tregime të moçme shqiptare.[1]

1967

  • Vdiq Mitrush Kuteli (Dhimitër Pasko).[1]
data
1972
* Del Tregime të zgjedhura.[1]
1983
* Del Në një cep të Ilirisë së poshtme.[1]
të dhëna

sipas:

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.282 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570
This article is issued from Wikibooks. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.