Vitviteja/Joachim Rücker

< Vitviteja
Joachim Rücker
NË ENCIKLOPEDI
1951
 • Më 30 maj 1951 në Schwäbisch Hall, lind Joachim Rücker. Fëmijërin e kalonë në Ebersbach/Fils.[1]
1968
 • Shkonë për të qëndruar një vit në SHBA, në kuadër të shkëmbimit të nxënësve. [1]
1971
 • Kryen maturën. [1]
1971
 • 1971 deri më 1973, në vend të shërbimit ushtarakë kryen shërbimin civil në Izrael. [1]
1973
 • Fillon studimet e ekonomisë në Universitetin e Freiburg-ut (diplomimi në ekonomi politike, doktoratura tek prof. dr. Gerold Blümle). [1]
1979
 • Nga 1979 deri më 1991, Punonë në Ministrinë e Jashtme Gjermane, në departamentin e ekonomisë dhe shtabin planifikues, si dhe disa vite qëndrim në Vjenë, Daressalam dhe në Detroit. [1]
1991
 • Nga 1991 deri më 1993, punonë si këshilltar i grupit parlamentar të SPD-së (Partisë Socialdemokrate Gjermane). [1]
1993
 • Nga 1993 deri më 2001, është kryetar komune në Sindelfingen/Baden- Württemberg. [1]
2001
 • Nga 2001 deri më 2002, punonë si përfaqësues dhe zëvendës i përfaqësuesit të lartë për financa dhe administratë pranë Zyrës së përfaqësuesit të lartë (OHR) në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë. [1]
2002
 • Nga 2002 deri më 2004, punon si udhëheqës për financa dhe buxhet në Ministrinë e Jashtme Gjermane, i ngarkuar për çështje buxhetore. [1]
2005
 • Nga 2005 deri më 2006, punon si përfaqësues dhe zëvendës i PSSP-së të Kombeve të Bashkuara, Misionit në Kosovë. Shef i Shtyllës së katërt të UNMIK-ut/BE-së për zhvillim ekonomik. [1]
2006
 • Nga 1 shtatori 2006 punon si përfaqësues special i Sekretarit të përgjithshëm dhe shef i UNMIK-ut. [1]

 1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Revista e lajmeve "Dritarja", Njësiti Vepruese Shumëkombëshë i Jugut. Nr. 12-2008.; fq.7
This article is issued from Wikibooks. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.