Wikimedian käyttäjän käsikirjat

Wikimedian käyttäjän käsikirjat on usean osaprojektin muodostama kehityshanke, jonka tavoitteena on kehittää kaikille wikimedioille omat käyttäjänkäsikirjat niin, että käsikirjojen yhteiset osuudet voidaan sisällyttää niihin yhteisestä ja vain yhdessä paikassa ylläpidettävästä materiaalista. Nämä käsikirjat on tarkoitettu kaikkien wikimedioiden käyttäjien ja muokkaajien helppokäyttöisiksi aloitusoppaiksi ja kattaviksi hakuteoksiksi.

Alla olevassa automaattisesti päivittyvässä kirjaluettelossa on kaikki wikikirjastossa olevat wikimedioiden käyttäjän käsikirjat.


Wiki-termit

Termipankki on kaikille wikimedioille yhteisten wiki-termien selitysten moduullikokoelma. Moduulit on luokiteltu luokkaan Termipankki ja niitä voi sijoittaa wikikirjojen sivuille samalla tavoin kuin mallineita. Tämän lisäksi niitä voi linkittää uuteen ikkunaan avautuviksi lisätietosivuiksi.

Otsikon "Termipankin sisältö" alle on sijoitettu kaikki tällä hetkellä termipanissa olevat termien selitykset. Termipankin sisältöä vielä varsin niukkaa, mutta sitä täydennetään koko ajan samalla, kun wikimedian käyttäjän käsikirjojen kirjoituksen yhteydessä löydetään useille wikimedioille yhteisiä wiki-termejä.

Tästä sivusta tehdään myöhemmin automaattisesti aakkostuva ja täydentyvä niin, että kaikki luokkaan Luokka:Termipankki luokitellut moduulit näkyvät sivulla aakkosjärjestyksessä.

Sisältö

Wikimedia on kuin nykyajan Baabelin torni.
Se on monikielinen ja sitä rakennetaan jatkuvasti useilla toisiaan tukevilla projekteilla

* Wikiopisto (oppimisympäristö)
* Wikipedia (tietosanakirja)
* Wikikirjasto (tieto- ja oppikirjakokoelma)
* Wikisanakirja (sanakirja)
* Wikisitaatit (sitaattikokoelma)
* Wikiaineisto (alkuperäisdokumentteja)
* Wikiuutiset (uutisia)
* Wikispecies (lajien luettelo)
* Commons (jaetut multimediatiedostot)
* Meta-Wiki (tukihanke)
* MediaWiki (ohjelman kotisivu)
* Incubator (projektihautomo)


This article is issued from Wikibooks. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.